Σύνδεση

Σύνδεση λογαριασμού

Username *
Κωδικός *
Να με θυμάσαι
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 801

Ελληνικά Λαχεία Α.Ε

     
 

15

 Τον Ιούλιο του 1929 ιδρύεται με Διάταγμα υπηρεσία με την αρχική επωνυμία "Υπηρεσία του Λαχείου", που εποπτεύεται από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ναυτικών. Με τον Α.Ν. 339/1936 (Α 512) μετονομάσθηκε σε Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων, η οποία ανήκει οργανικά στο Υπουργείο Οικονομικών και υπάγεται στην αρμοδιότητα και τον έλεγχο του Υπουργού Οικονομικών (Π.Δ.284/88).

Τα λαχεία που κυκλοφορούν σήμερα είναι το Εθνικό Λαχείο, το Λαϊκό Λαχείο και το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο. Τα αποκλειστικά δικαιώματα εκμετάλλευσης του παιγνίου των Κρατικών Λαχείων ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Τον Ιούλιο του 2013 καταρτίσθηκε, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της αναδειχθείσας ως παραχωρησιούχου εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.», η σύμβαση παραχώρησης, στην τελευταία, του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων, για χρονική περίοδο 12 ετών. Η σύμβαση αυτή κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων με τον ν.4183/2013 (Α 186).

Η παραχωρησιούχος εταιρεία ανέλαβε την εκμετάλλευση των Κρατικών Λαχείων την 1η Μαΐου 2014 και συγκεκριμένα του Εθνικού Λαχείου, του Λαϊκού Λαχείου, του Ειδικού Λαχείου Κοινωνικής Αντίληψης (του λεγόμενου Πρωτοχρονιάτικου) και του στιγμιαίου Λαχείου, με την εμπορική επωνυμία ΣΚΡΑΤΣ.

 
     
FaLang translation system by Faboba

Copyright © 2015 - Pegasus FG S.A.