Σύνδεση

Σύνδεση λογαριασμού

Username *
Κωδικός *
Να με θυμάσαι
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 801
     
 

Υπεύθυνο Παιχνίδι

16 

Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα, που προκύπτει από την υπερβολική συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια, είναι ο εθισμός, η εξάρτηση, δηλαδή από τη συμμετοχή στη διεξαγωγή των τυχερών παιγνίων.

Ο εθισμός επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο τους παίκτες, αλλά και τις οικογένειές τους, καθώς και το ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον. Κάποιες από τις συνέπειές του μπορεί να είναι η κατάθλιψη, τύψεις και ενοχές, ενδοοικογενειακά προβλήματα, υπερχρέωση και σε ακραίες περιπτώσεις απόπειρα αυτοκτονίας και συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες.

 

Υπεύθυνο Παιχνίδι ονομάζουμε το σύνολο των ρυθμίσεων και προβλέψεων που έχουν ως στόχο τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων από την υπερβολική έκθεση στα τυχερά παίγνια, καθώς και την υπεύθυνη και ενσυνείδητη λήψη αποφάσεων από την πλευρά του παίκτη.

Το Υπεύθυνο Παιχνίδι αφορά δράσεις και ενέργειες που στόχο έχουν τόσο την προστασία των παικτών, όσο και του ευρύτερου κοινού, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού από την πιθανότητα πρόκλησης βλάβης και γενικότερα από τις αρνητικές συνέπειες, που προκύπτουν λόγω της υπερβολικής συμμετοχής στα τυχερά παίγνια.

Το Υπεύθυνο Παιχνίδι λοιπόν, είναι αποτέλεσμα συλλογικής εμπλοκής και προσπάθειας των παικτών, της κοινωνίας, της βιομηχανίας τυχερών παιγνίων και των αρμοδίων Αρχών με σκοπό την εξασφάλιση ενός νόμιμου και αξιόπιστου περιβάλλοντος διεξαγωγής τυχερών παιγνίων.

Η ελληνική νομοθεσία επιβάλλει κανόνες Υπεύθυνου Παιχνιδιού, που αφορούν τους παρόχους, τους παίκτες, τα πιστωτικά ιδρύματα, τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου (Internet Service Providers), τους διαφημιστές καθώς και κάθε εμπλεκόμενο στη διαδικασία διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών και εισάγει αυστηρές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για την παραβίαση των κανόνων αυτών.

 
     
FaLang translation system by Faboba

Copyright © 2015 - Pegasus FG S.A.